Pilgrimsvandring:
Følgeskab - Fællesskab - Genkendelse.     Søndag den 24. april 2022

Alle er velkommen på denne vandring med Karen-Marie Holst Jannerup som leder. Karen-Marie er i bestyrelsen for Den Danske Klosterrute og en god ven af Birgittaforeningen. Hun var blandt de første i Danmark, der blev grebet af pilgrimstanken for 20-25 år siden, og har gjort meget for at udbrede kendskabet til det at være pilgrim i dag.

Karen-Marie skriver om vandringen:
”Sammen vil vi høre beretningen om vandringen til Emmaus.  Forvirrede og længselsfulde disciple deler deres frustrationer og sorger, da der uventet kommer en ukendt mand og slår følge med dem. En del af vandringen vil foregå i stilhed. Inden vi er tilbage ved Klosteret hører vi om, at blive genkendt og skimte både en fremtid og et håb”.

Vandringen, på ca. 8 km, og som afslutning serveres der kaffe i Klosteret.

- Mødetid og sted: Søndag d. 24 april kl.11.00. På grund af konfirmation i kirken mødes vi ved Veteranbanen i Mariager, Ny Havnevej 4.
- Pris: 25 kr. for ikke medlemmer
- Medbring mapakke og hvad du vil drikke undervejs.
- Tilmelding: Grethe Holmriis, mail: gholmriis@gmail.com, eller tlf. 51838490

Kirke - Vandring - Vingård
                                            Søndag d. 22. maj 2022

Den dag har vi både kirke, vandring og vingård på programmet.
Vi begynder dagen med en gudstjeneste i Sem kirke kl. 10.30 ved Cicilie Poulsen. Denne lille kirke, der blev bygget omkring år 1100, ligger smukt og markant i landskabet. Efter gudstjenesten i den fine gamle kirke vandrer vi omkring Sem sø og over til vingården Semsøgård, hvor  vinbonden Ivan Bogner og hans hustru Birgitte vil tage imod os.
Der serveres en sandwich, hvorefter Ivan fortæller om vinproduktion og giver smagsprøver på den liflige drik sammen med hjemmebagt brød.

- Mødetid og sted: Søndag d. 22.maj kl 10.30 i Sem Kirke
- Pris: 25 kr. for ikke-medlemmer. MobilePay 96 858.
- Tilmelding til Grethe Holmriis, mail: gholmriis@gmail.com  eller  tlf. 51 83 84 90.

Morgensang i Mariager Kirke
den 8. og 22. juni.  6. og 20. juli.  3. august
Tidspunkt kl. 0900
Kort andagt og morgensalmesang
Herefter er der kaffe og rundstykker og mulighed for en kortere vandring i nærområdet med Birgittaforeningen.

Midsommervandring
Tirsdag den 21. juni 2022 kl. 18.30 ved Mariager kirkes P-plads.

Med Jørgen Kruse som turguide og fortæller vandrer vi langs Mariager Fjord. Turen er på ca. 5 km og forgår i roligt tempo. Aftenen rundes af med sang, lidt til ganen og hyggeligt samvær omkring bålpladsen i klosterhaven.
- Mødetid og sted: Tirsdag den 21. juni kl 18.30 ved Mariager Kirkes P-Plads-
- Pris: 25 kr. for ikke medlemmer-
Aftensang
Den 20. september, 11. oktober og 15. november
Den 13. december, 17. januar 2023, 7. februar 2023
i Munkesalen ved Mariager Kirke kl. 17.00.
Kom gerne allerede kl 16.15 til en kop kaffe og en snak inden aftensangen.

Medvandring - for Danmissions arbejde
Søndag den 9. oktober 2022

Mød verden med åbent sind for fred og dialog.

I samarbejde med Thyra Smidt og Preben Andersen er Birgitta-foreningen vært ved en sådan "Mød verden vandring".
Man kan vælge mellem en vandring på 3 km. eller 7 km.

- Mødetid og sted: Søndag d. 9. oktober. Vandringen begynder med   gudstjeneste i   Mariager Kirke kl. 10.00.
- Pris: 25 kr. for ikke medlemmer.
- Medbring madpakke, og hvad du vil drikke undervejs.

Årsmøde.
Torsdag d.27. oktober 2022 kl. 19.00 i Klostersalen, Mariager
Dagsorden i.h.t. foreningens vedtægter.

Lise Palstrøm, der er sogne- og pilgrimspræst ved Veng Kirke i Aarhus Stift, vil krydre aftenen med et aktuelt foredrag

"Den indre sangskat"
Torsdag d. 17. november 2022

Forfatter og salmedigter Iben Krogsdal vil fortælle om hverdagslivet på godt og ondt ud fra nogle af sine salmer. Vi skal høre om livskriser, små opstandelser og om livet i magt og afmagt.                                                      Her bliver vi inviteret indenfor i salmedigteruniverset og får også indblik i nogle af de menneskeskæbner og tanker, der ligger bag Ibens salmer. Undervejs skal vi synge, og der vil også blive tid til spørgsmål.

- Mødetid og sted: Torsdag d. 17. nov. kl.19.00, Mariager Klosterbygning.
- Pris: 25 kr. for ikke medlemmer

Julevandring om De tre vise mænd
Tirsdag d. 27. december 2021, kl. 14.00

Glæd dig til igen at høre Jørgen Kruses udlægning af Johannes Møllehaves beretning om De tre vise mænd, mens vi vandrer i samlet flok gennem det smukke Munkholm anlæg.
Ruten er på ca. 2 km og foregår i roligt tempo i kuperet terræn.

Mødested: P pladsen ved Mariager kirke
Pris: Det er jule-gratis at detage

Forklaring om Birgittasymbolet

Lorens Peter Iversen  | Tlf.: 51302142 | lorens.peter.iversen@gmail.com