Pastor Schröders kladdehæfte

En smuk og spændende udgave af pastor Schröders kladdehæfte, som han med sirlig håndskrift udfyldte om Mariager by, kloster og kirke, som de så ud i slutningen af 1800-tallet.

Bogen er udgivet af Birgittaforeningen. Cittaslow Mariager har lagt arbejdstimer i bogens opsætning uden beregning.
Pris: kr. 50 + porto

Får ved henvendelse til kassereren Stella Andersen, Stella@post12tele.dk eller telefon 98555183.

Omredigeret og udvidet bog om Mariager Kloster.

Bogen med undertitlen Birgittinerordenen og bygningshistorien er af vor lokalhistoriker Per Sloth Carlsen. Den fremtræder med et righoldigt tekst-og illustrationsmateriale til belysning af, hvordan dette særegne kloster med landets tredjestørste kirkerum har været indrettet, og hvordan munkes og nonners liv har været levet. Mariager kloster blev ét af middelalderens sidste store landklostre i Danmark, og det blev - i modsætning til mange andre Birgittinerklostre - opført i overensstemmelse med de meget specifikke anvisninger, som Birgitta af Vadstena nedskrev i De himmelske åbenbaringer ca 100 år tidligere. Disse anses for at være senmiddelalderens betydeligste litterære værker.

Den nye udgivelse har været nødvendig i forhold til de omfattende bygningsmæssige undersøgelser af såvel kirke som kloster samtidig med, at der er foretaget en del mindre gravninger i landskabet omkring den bevarede klosterbygning. Endvidere er der tilført nye rekonstruktionstegninger, da der i mellemtiden er kommet større klarhed over klostrets tilblivelseshistorie.

Bogen er udgivet med tilskud fra Kulturelt Samråd i Mariagerfjord Kommune med Birgittaforeningen i Mariager som udgiver/forlag.

Bogen er på 143 sider og koster 150 kr. + porto.
Nedsat - ny pris 99 kr.

Købes ved henvendelse til kasserer Stella Andersen mail: stella@post12.tele.dk
tlf.98555183

Birgitta af Vadstena
af Bodil Busk Sørensen
Udgivet år 2013

Bogen, der af forfatteren selv kaldes en fiktiv roman , skildrer Den hellige Birgittas liv med udgangspunkt i de historiske fakta og Birgittas visioner.
Læs evt. mere på www.rcp.dk
Kan købes ved henvendelse til foreningens kasserer Stella Andersen på mail: stella@post12.tele.dk
Pris kr. 288,- + porto

Birgitta Atlas

Udgivet år 2013 SBE.
    En 335 sider fantastisk flot bog med
    grundig beskrivelse af alle både
    fungerende og opløste Birgittinerklostre
    i hele i Europa. Rigt og smukt illustreret.
    Bogen består af 7 kapitler, Europa i
    inddelt efter hyppighed af forekomsten
    af Birgittinerklostre.

Af speciel interesse er omtalen af de to danske klostre Maribo og Mariager, hvoraf sidstenævnte er beskrevet af forfatter Per Sloth Carlsen, som den ene af tre danske redaktører. Teksten er både på engelsk og tysk, som står efter hinanden og understøtter de mange flotte fotos.
Se desuden omtalen under SBE-link.
Kan bruges som rejseguide!
Kan købes ved henvendelse til Jens og Hanne Søndergård:
hjsoendergaard@webspeed.dk tlf.: 98541278 eller 21737074.
Pris kr. 300 + porto.

Mariager kirke og kloster 1481-1981

Et rigt illustreret hæfte på 32 sider udgivet af Mariager Menighedsråd i anledning af kirkens 500 års jubulæum og med 4 forfattere til artiklerne:
Træk af Den hellige Birgittas livshistorie,
Mariager Kirke og Klosters indretning og funktion
En beskrivelse af kirkens inventar.
Pris: 35 kr.
Stella Andersen mail: Stella@post12.tele.dk
tlf 98555183

Maria dog - salmer, digte, legender
af Knud Erik Lægsgaard
Melodier: Henrik Colding
Grafik: Per Sloth Carlsen
Udgivet år 1993

De  48 tekster af vidt forskellige genrer er skrevet med baggrund i bibeltekster, højtiderne og alment menneskelige forhold. De er blandt andet illustreret med motiver fra Mariager kirke.
Kan købes ved henvendelse til foreningens kasserer Stella Andersen
mail: stella@post12.tele.dk
Pris kr. 50,- + porto
Englekort

Engle kort med tekst af Knud Erik Lægsgaard.
Pris kr. 15,-
Stella Andersen mail: stella@post12.tele.dk
Birgittanonne
13 cm høj statue formet i pibeler, fremstår detaljeret gengivet.
Birgittas liv og opgave, nonnedragten og vor tids netværk omkring Birgittinerklostrene i Europa, SBE, omtalt på emballagen.
Stella Andersen mail: stella@post12.tele.dk
Pris kr. 75,- + porto

Birgittasymbolet / emblem
   Emblemet koster kr. 35.00 og kan bestilles hos foreningens
   kasserer Stella Andersen på tlf. 98555183
   mail: stella@post12.tele.dk

Udsolgt fra forlaget. Kan evt. fås antikvarisk.

Birgitta af Vadstena

I bogen Den hellige Birgitta af Vadstena (1303-1373) skildres en af kirkehistoriens få kvindeskikkelser. Til gengæld lyser hun så meget, at det den dag i dag er en stærk oplevelse at læse om hende.
Birgitta blev født ind i den svenske lagmandsadel og levede første halvdel af sit liv i Sverige. Hun ville helt fra barndommen af have været nonne, men blev efter sin fars vilje gift i en alder af 13 år og fødte siden 8 børn.
Birgitta lagde stor vægt på fromhedslivet og drog på adskillige pilgrimsrejser. Dette førte hende bl.a. til Saniago de Compostela og Jerusalem. I Rom, hvor hun levede anden halvdel af sit liv, vandt hun stor berømmelse som profet og forfatter. Hun stiftede sin egen klosterorden, Birgittinerordenen, der eksisterer den dag i dag.

Der er overleveret over 700 visioner, som Birgitta siges at have haft.Visioner som hun selv mente kom fra Kristus og Jomfru Maria. Adskillige af visionerne handler om praktiske, jordiske forhold, som for Birgitta betød, at hun måtte tage affære. Derfor henvendte hun sig - bl.a. på sine mange rejser - frygtløst til konger og paver med kritik af deres politik. På den måde forenede Birgitta sit liv som pilgrim, profet og politiker.

Bogen er skrevet af forfatteren Bodil Busk Sørensen.

Forklaring om Birgittasymbolet
  >Her